X

1924 İSTANBUL

İstanbul Mekan Rehberi

Lezzetleri ve göz alıcı dekorasyonunu sizlere en güzel ziyafeti sunuyor...

İstanbul Mekan Rehberi
Efsane yeniden doğuyor

Başta modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dönemin ajanlarından Mata Hari, ünlü oyuncu Greta Garbo, yazar Agatha Christie ve İspanya Kralı 4.Alfonso gibi pek çok tanınmış simanın müdavimi olduğu Rus restoranı, 1924 İstanbul ismiyle yeniden hayat buldu.. 

Rus İhtilali'nde Kızıl Ordu'dan kaçıp İstanbul'a sığınan Beyaz Rusların, Pera'da kurdukları bu entelektüel ambiyans, Rus lezzetleri ve buzlu limonlu votka ile dönemin en popüler mekanları arasında ilk sırada yer aldı.

İstanbul Mekan Rehberi
Amaç geleneksel lezzetleri tekrar yaşatmak

Bolşevik Devrimi'nden kaçan Rusların, arkalarında bıraktıkları hayatı ve geleneksel lezzetlerini tekrar yaşatmak için kurdukları restoran; diplomatlar, siyasetçiler, bohemler, memurlar gibi farklı kesimden insanları ağırladı.

Her köşesinde başka bir detay dikkat çekiyor fakat öyle bir köşesi var ki... Atatürk fotoğraflarıyla donanmış ilelebet rezerve masası kapıdan girdiğinizde sağ tarafta sizleri karşılıyor.

İstanbul Mekan Rehberi
Doğu Avrupa mutfağının sevilen lezzetlerini, modern yorumlarla birleştiriyor

Mekanın menüsüne gelirsek, Doğu Avrupa mutfağının sevilen lezzetlerini, modern yorumlarla birleştirdi. O dönemde hazırlanan, Ruslara özgü Pancar çorbası ve Piroshki, dana strogonoff, Kievsky tavuk ve Faberge'den oluşan menü, İstanbul'luların yeme alışkanlığını değiştirdi. Sadece limonlu değil birçok farklı aromalı votka, eşsiz kokteyller, otantik Rus müziği, canlı arp, piyano ve akordeon dinletileri, bu tarihi restoranın ruhunu yüceltmektedir.
 

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar

banner