X

Gurme Çayların Sevilen Adresi Moda'da

İstanbul Mekan Rehberi

İstanbul’un çay evi Dem, Karaköy’ün ardından bir başka köklü mahalleye, Moda’ya geldi! Çayın efsunlu dünyasını Anadolu yakasına taşıyan Dem, Moda’daki yeni şubesinde sunduğu 60 çaylık menüsü ile, sizleri bekliyor...

Nostaljik tramvaya nâzır çay keyfi, mahallenin yeni alışkanlığı olmaya aday

Karaköy’de 2013’te açılan ve zengin çay mönüsüyle İstanbullulara özgün bir çay deneyimi yaşatan, sürekli gelişen Karaköy’ün gediklileri arasında yerini alan Dem; ikinci şubesini Moda’da açtı. Dünyanın tüm çay bölgelerinden sunduğu çayların ruhunu mekâna yansıtan Dem Moda, çayın getirdiği çok kültürlü atmosferi hissettiren samimi ve sıcak dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Moda’nın yeni çay evi, modern ve antika mobilyaların beraber kullanımıyla, misafirlerini adeta nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor. Eski bir Fransız okulundan çıkan antika okul sıralarında, Asya demlikleriyle yapılan çay servisi, çayın birleştirici dünyasını, bir tür füzyon etkisi ile mekânın ruhuna taşıyor.

İstanbul Mekan Rehberi
60 çaylık menü

Senelerdir alışılan ve çok sevilen menüsünü, “kralların çayı” olarak bilinen Ronnefeldt markalı çaylarla güçlendiren Dem Moda’da, süt ve bal ile servis edilen Chai, zencefil tadıyla güçlenen yeşil çay Ginger Twist, tropik geçişleriyle damakları şenlendiren oolong çayı Apricot Peach Oolong ve bergamot severlerin yeni favorisi olmaya aday kafeinsiz kırmızı çay Rooibos Earl Grey dikkat çekiyor. Menü, yine, 3 çeşit Türk çayına ek olarak beyaz çay, yeşil çay, oolong çayı, siyah çay, füme çay, mayalanmış çay, kırmızı çay ve bitki çayları başlıkları altında herkesin damak tadına uygun bir seçenek sunuyor.

Sandviç ve gurme tatlılar

3 senelik uzmanlığıyla Karaköy şubesinde çok sevilen lezzetleri de Moda’ya taşıyan Dem’in menüsünde, günlük hazırlanan hafif kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra; kiş, krep, poğaça, füme somonlu sandviç ve simit gibi atıştırmalıklar da bulunuyor. Gurme tatlı menüsü ise; beyaz çikolatalı sufle, glutensiz çikolatalı kek, yer fıstıklı yulaflı pancake ve pişmaniyeli armut tatlısı gibi özgün tarifleri de içeriyor. Beş çayı menüsünü de zenginleştiren Dem Moda’da, İngilizlerin ünlü geleneği; Türk damak tadına adapte edilmiş şekilde yanında bir demlik çay ile servis ediliyor. Dem Moda, sıcak ve otantik Dem atmosferini Kadıköy’e getirerek; şehrin karmaşasından uzak, samimi ve huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenlerin yeni durağı olmaya aday.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar

banner